Villa de Hoogt – 02

De opvallend vormgegeven woning in de nieuwe villawijk, trekt veel bekijks van voorbijgangers, vertellen de bewoners. “Een gave, originele villa en een fijn thuis is waar we naar op zoek waren. Eén waarvan je geen kopieën ziet staan. Daarom is onze keuze op Zone Zuid architecten gevallen en daar zijn we heel blij mee”, vertelt de bewoner.

Architect Gido van Zon: “Ik ben echt trots op het feit dat de bewoners zo blij zijn en hun woning als uniek ervaren, wat ze ook is.” Hij gaat verder: “We hebben in het ontwerp gekozen voor een beperkt aantal materialen, die door de combinatie van kleuren en texturen een mooi ensemble vormen. Zo hebben we gepleisterde gevels met lichte korrel, gecombineerd met gevlinderd grijs beton en gewaxt lariks. Lariks heeft in zo’n zeven jaar tijd een mooi geleidelijk kleurverloop van geel, rood, naar koperkleurig. Voor de oprit en het terras pasten we grijs gevlinderd beton toe. Het sluit aan op dezelfde betonnen vloer binnen, waardoor een mooie overgang van buiten naar binnen en andersom is ontstaan.”

Opvallend is verder de ranke belijning van de villa, die mede is ontstaan door de toegepaste zwarte aluminium kozijnen rondom de grote open vlakken van glas. De bewoonster: “Overal kunnen we naar buiten kijken en is er veel daglicht.”

Lees meer
  • Architect: Gido van Zon
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Locatie: Wouw
  • Type: Villa
  • Aannemer: Eigen bheer
  • Adviseur: Sterk Bouwconstructies
  • Fase: Gerealiseerd
  • Tuin ontwerp: Knops tuindesign
  • Fotografie: Jaro van Meerten - Art of Living