Osteopatie praktijk

Complete transformatie en uitbreiding van een voormalig bedrijfslocatie naar een osteopathie praktijk aan de Wouwbaan te Roosendaal. Vlakken in hout en vezelcement accentueren de versmelting van de verschillende volumes. De nieuwbouw is naar de straatkant georganiseerd en bevat een ruimte voor lichamelijke oefeningen en één van de praktijkruimten.

Bij binnenkomst bevindt men zich in de aaneengesloten open ruimte die plaats biedt voor de balie medewerkster, de wachtruimte en de keuken. De Balie en keuken zijn mee ontworpen en lijken met het gebouw te versmelten. Ook hier combinaties in vlakken tussen hout en schilderwerk. De Osteopathie praktijk biedt verder plek aan drie praktijk ruimtes een infrarood cabine en een arts ruimte. Alle praktijkruimten hebben een wat meer privaat karakter, daarom zijn de ramen op ooghoogte en in smalle stroken. De wachtruimte is juist weer heel open, en heeft een verticale raampartij.

English
http://www.archdaily.com/office/zone-zuid-architecten

Chinese
http://www.51arch.com/2014/09/a3113-osteopathie-praktijk-roosendaal/

Lees meer
  • Architect: Gido van Zon
  • Opdrachtgever: Osteopathie praktijk Roosendaal
  • Locatie: Wouwbaan, Roosendaal
  • Type: Transformatie / uitbreiding
  • Aannemer: Hoendervangers
  • Adviseur: ABR Bouwconstructies
  • Fase: Uitvoering