Eetcafé de Tuin

De architectonische opgave werd voor een belangrijk deel gedomineerd door de wens van de opdrachtgever om verschillende activiteiten tegelijkertijd plaats te kunnen laten vinden. De ontwerp strategie was om een contrast te vormen tussen oorspronkelijkheid en een meer hedendaags karakter. Daarom is in een vroeg stadium van het ontwerp proces besloten

de monumentale gang met zijn authentieke elementen in het pand terug te brengen en te restaureren. De gang is een belangrijke scheiding tussen de eetzaal, vergaderzaal en het café. Zodoende zijn de ruimtes onafhankelijk van elkaar te gebruiken Bovendien geeft de gang een visuele verbinding tussen de Molenstraat en het achter terras.

Lees meer
  • Architect: Gido van Zon, Nic J G van Zon
  • Opdrachtgever: J. Roovers
  • Locatie: Molenstraat, Roosendaal
  • Type: Renovatie
  • Aannemer: Afbouwbedrijf Verdult
  • Adviseur: de Grontmij
  • Fase: Opgeleverd