Terug naar overzicht
 • Transformatie van school naar appartementen gebouw. De nieuwe kap refereert naar het oorspronkelijke bouwvolume uit 1906. In de nieuwe kap bevinden zich 5 zeer luxe appartementen. In de eerste twee bouwlagen zijn 14 appartementen gesitueerd. Ieder voormalig klaslokaal is opnieuw ingevuld als woning.

  Het nieuwe ontstaat vanuit het bestaande en vanuit het bestaande ontstaat iets nieuws. De transformatie vanuit schoolgebouw wordt ingezet als kwaliteit, wonen in een voormalig leslokaal met mooie hoge ruimtes en veel licht. De atelierwoning als referentie naar de school van expressie. De verscheiningsvorm van de voormalige schoolgangen wordt zoveel mogelijk behouden.

  De huidige hoofd structuur is onder verdeeld in drie en refereert naar de situatie vanaf 1941. Deze drie deling staat symbool voor het ritme van het gebouw. Want ook het oorspronkelijke volume uit 1906 is onderverdeeld in drie. De segmenten van het oorspronkelijke volume zijn opnieuw verdeeld in drie, en vice versa. De nieuwe massa neemt deze piramide over. Vervolgens ontstaat een spel waarbij ramen en balkons ieder een eigen orde overnemen vanuit de cadans van het ensemble.

  Lees meer
  1503
 • Deze woning valt meteen op door het rieten dak zonder punt. Het is onverwachts gelegen aan het einde van een doodlopend pad. Wanneer je aan komt rijden beland je op de oprit in een punt die je naar de voordeur brengt.
  De garagedeur is in de voorgevel verwerkt zonder dat het teveel opvalt. De opvallende vormgeving van de woning in de vorm van een diamant geeft wat speelsheid aan het strak en moderne ontwerp. Het resultaat is een harmonieus geheel met duidelijke referentie naar de omliggende woningen, maar toch met een geheel eigen stijl.

  Lees meer
  1709
 • De woning van ongeveer 225 sq m is ontworpen als een deconstructie van een traditioneel Nederlands woning silhouet, een aantal woonlagen met een zadelkap.

  Uitgangspunt is het thema binnen-buiten. Door verschillende ontwerp strategieën wordt een zo groot mogelijk relatie bereikt tussen de woning en de tuin. Door het situeren van het huis op het verhoogde terras wordt de woonkamer een gedeelte van de buiten ruimte maar ook andersom. De volumes zijn dan verschoven ten opzichte van elkaar en abstraheren het silhouet.
  Daarnaast wordt de relatie met buiten versterkt door de glazen spie die het volume in tweeën splitst, hierdoor komt licht en ruimte tot diep in de woning. Maar ook de erkers die letterlijk naar buiten komen dragen bij aan het optimaal laten binnendringen van de omgeving.

  In de woning bevinden zich naast de woonkamer en keuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers een spelletjeskamer, 2 bergingen een deels overdekt zonneterras en natuurlijk het zwembad. Al deze ruimten worden met elkaar verbonden door een krachtig lijnenspel in materialen van hout, beton, stucwerk en glas.

  Zone zuid architecten ontwierp de woning maar ook het bijpassende meubilair is van de hand van de architect. Zo is de keuken bijvoorbeeld extra smal welke uit komt op de erker in het voorste volume. Het keukenblok is uitgevoerd in een combinatie van hout staal en beton en zweeft boven de vloer, net zoals de woning boven het maaiveld zweeft.

  Lees meer
  1413
 • Particuliere woningbouw

  Villa T

  Deze woning in de nieuwbouw wijk Hoge Gouw te Teteringen is ontworpen vanuit een samengesteld tweezijdig georiënteerd volume. Meer gesloten naar de straatkant maar open en transparant richting tuin. Het sterke lijnenspel is integraal doorgevoerd vanuit de hoogste dakrand naar het welhaast zwevende terras. Dit terras is overkapt door het bovenste volume en is evenals het interieur gematerialiseerd door een monolithisch afgewerkte beton vloer.

  Lees meer
  1606
 • De bewoners van een stadswoning met kleine tuin, verhuisden naar een moderne, energie neutrale villa aan de groene rand van een Brabants dorp. Zij ervaren hun mooie villa intussen al anderhalf jaar ‘als een perfect zittende jas’. Zone Zuid architecten is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van deze beleving van de enthousiaste bewoners, die hun villa met een gedegen voorbereiding in eigen beheer bouwden met een ervaren bouwbegeleider.

  Lees meer
  1722
 • Projectmatige woningbouw

  Stationsstraat 20

  De stationsstraat is een rijk gedifferentieerde woonstraat in het centrum van Roosendaal met veel statige woningen maar ook woningbouw van kleinere schaal.
  Tussen deze boekenkast van diversiteit bevind zich het plot waarbij we binnen de kaders van het bestemmingsplan een zoveel mogelijk verticaal volume hebben ontworpen. Het rijk gedetailleerde metselwerk wordt doorsneden door strakke aluminium kaders en speelt met het achterliggende woonprogramma.

  Lees meer
  1921
 • Particuliere woningbouw

  Woning Damstraat

  In het centrum van Roosendaal is recentelijk een prachtige stedelijke villa opgeleverd welke in zijn architectuur reflecteert op de direct omliggende historische bebouwing.

  Niet vaak is er de mogelijkheid om binnen het historisch centrum een villa te creëren van deze omvang. De woning presenteert zich op een duidelijke maar eigenzinnige manier in hout, staal en beton. De breedte van het kavel in relatie tot de omliggende bebouwing gaf aanleiding het volume in twee te splitsen. Parkeren op eigen terrein is mogelijk geworden doordat het woonvolume is “gelift”.

  Om de tuin te kunnen bereiken is het programma zo veel mogelijk in de lengte richting georganiseerd. Direct na de entree is een langgerekte keuken ontworpen welke in daglicht voorziet vanuit het naast gelegen atrium. In het verlengde hiervan wordt de woning meer open. De verhouding binnen-buiten is zeer geleidelijk door luifels in beide richtingen tussen woonkamer en tuin.

  Op de verdieping is het ontwerp meer in de breedte georganiseerd rondom het atrium. Deze woonlaag bevat 5 slaapkamers, 2 badkamers, ruimte voor installaties en een zolder.
  Naast het ontwerp voor de woning is ook de keuken en overige meubilair naar ontwerp van zone zuid architecten. De gehele beneden vloer is zowel binnen als buiten in gevlinderd beton. Ter versterking van het binnen-buiten effect zijn tevens de plafonds in gelijkwaardige western red ceder delen. De voorgevel heeft een gestreepte pleisterlaag welke goed past in het meer verticale karakter van de Damstraat.

  Lees meer
  1614
 • particuliere woningbouw

  Villa de Hoogt – 01

  Moderne woonvilla aan de Hoogt te Wouw. Het volume is opgedeeld in 3 lagen en bestaat uit een kelder met recreatieve functies, 4 slaapkamers, 2 badkamers 2 kleedruimten, een woonkamer, keuken en een garage.

  Het ruime perceel wordt optimaal benut en de bebouwing is dusdanig opgezet dat de zon de leef ruimten ten alle tijde binnendringt. De woonkamer en keuken wordt van elkaar gescheiden door een tussenwand midden in de ruimte. Deze ruimte wordt omarmt door licht lucht en ruimte en gaat een maximale verbinding aan met de tuin.

  Lees meer
  1802
 • Op maat gemaakte treinbielzen trap. De treden liggen iets verhoogt ten opzichte van het stucwerk. Hierdoor lijken de treden te zweven, een interessant contrast tegen het zware houtwerk.

  Lees meer
  1202
 • Projectmatige woningbouw

  De Groente steeg

  Voorstel voor het oprichten van 7 loftwoningen op het terrein van de voormalige groentewinkel aan de Roosendaalse straat te Wouw. Aan de voorzijde van de
  appartementen zijn bakken mee ontworpen voor het verbouwen van groente, fruit en kruiden. Door de heroriëntatie van de bebouwing ontstaat een nieuwe straat typologie tussen voor en achterzijde van het perceel, de groentesteeg

  Lees meer
  1708
 • Villa aan de Daasdonklaan te Roosendaal.
  De woning is levensloopbestendig door het volledig woon programma op de eerste laag te situeren en bevat verder 3 slaapkamers, 2 badkamers een Sauna, en een garage. De grote woonkeuken bevind zich aan de tuin kant van het kavel. In het verlengde hiervan is een grote veranda gesitueerd, zo gaat de tuin over in het wonen.

  Lees meer
  1322
 • Complete transformatie en uitbreiding van een voormalig bedrijfslocatie naar een osteopathie praktijk aan de Wouwbaan te Roosendaal. Vlakken in hout en vezelcement accentueren de versmelting van de verschillende volumes. De nieuwbouw is naar de straatkant georganiseerd en bevat een ruimte voor lichamelijke oefeningen en één van de praktijkruimten.

  Bij binnenkomst bevindt men zich in de aaneengesloten open ruimte die plaats biedt voor de balie medewerkster, de wachtruimte en de keuken. De Balie en keuken zijn mee ontworpen en lijken met het gebouw te versmelten. Ook hier combinaties in vlakken tussen hout en schilderwerk. De Osteopathie praktijk biedt verder plek aan drie praktijk ruimtes een infrarood cabine en een arts ruimte. Alle praktijkruimten hebben een wat meer privaat karakter, daarom zijn de ramen op ooghoogte en in smalle stroken. De wachtruimte is juist weer heel open, en heeft een verticale raampartij.

  English
  http://www.archdaily.com/office/zone-zuid-architecten

  Chinese
  http://www.51arch.com/2014/09/a3113-osteopathie-praktijk-roosendaal/

  Lees meer
  1306
 • Ontwerp voor 14 levensloop bestendige patio woningen aan de Runningstraat te Heerle. De in natuurlijk materiaal gebruik opgezette gevels zijn richting de straat georiënteerd, 1 laags en hebben een eigen oprit met carport.

  Lees meer
  1621
 • Kantoorgebouw / nieuwbouw

  WKG

  Oprichting van een nieuw kantoor gebouw voor WKG accountants uit Roosendaal.
  Het kantoor maakt op een bijzondere manier gebruik van het beschikbare kavel.
  De drie bouwlagen reflecteren op hun eigen manier ten opzichte van de naast gelegen waterpartij.
  Door de opsplitsing van de totale massa in twee richtingen speelt het programma in op de mogelijkheid het kantoor in te verdelen met één centrale entree.
  Het gebouw heeft dragende gevels en volledig vrij indeelbare plattegronden

  Lees meer
  1523
 • 1623
 • Uitbreiding en transformatie van het oogzorgcentrum Optiek van Wely aan de nieuwe markt in Roosendaal. Het nieuw opgebouwde volume oriënteert zich richting van Dregtstraat en begeleidt deze straat richting de nieuwe markt. De opbouw heeft een grote vide met transparante dak partij welke het nieuwe deel verbind met de compleet nieuw ingerichte winkel.

  Lees meer
  1508
 • Design

  Combekk Homeware

  3033
 • Zwevend kookeiland in beton hout en rvs. Deze keuken is tweezijdig te gebruiken met handige oplaad punten voor smartphone en tablet. het lijnenspel van het keukenblad volgt het ontwerp van de woning en mond uit in in houten ontbijttafel.

  Lees meer
  1413
 • Door het toevoegen van twee volumes is een voormalige garage / duivenkooi totaal getransformeerd in een prachtig atelier met kantoorruimte. Op alle vlakken is rekening gehouden met de programmatische behoefte en veelzijdigheid van de opdrachtgever.

  De nieuwe volumes lijken in het voormalige bouwwerk te versmelten, waardoor een eenduidig concept tot uitdrukking komt. In een vroeg stadium van de opgave is besloten de nieuwbouw in de lengte richting te organiseren. Sterk horizontale banden accentueren deze keus en gaan over in een meer subtiel spel van vlakken in hout en stukwerk

  Lees meer
  1010