Terug naar overzicht
  • De woning van ongeveer 225 sq m is ontworpen als een deconstructie van een traditioneel Nederlands woning silhouet, een aantal woonlagen met een zadelkap.

    Uitgangspunt is het thema binnen-buiten. Door verschillende ontwerp strategieën wordt een zo groot mogelijk relatie bereikt tussen de woning en de tuin. Door het situeren van het huis op het verhoogde terras wordt de woonkamer een gedeelte van de buiten ruimte maar ook andersom. De volumes zijn dan verschoven ten opzichte van elkaar en abstraheren het silhouet.
    Daarnaast wordt de relatie met buiten versterkt door de glazen spie die het volume in tweeën splitst, hierdoor komt licht en ruimte tot diep in de woning. Maar ook de erkers die letterlijk naar buiten komen dragen bij aan het optimaal laten binnendringen van de omgeving.

    In de woning bevinden zich naast de woonkamer en keuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers een spelletjeskamer, 2 bergingen een deels overdekt zonneterras en natuurlijk het zwembad. Al deze ruimten worden met elkaar verbonden door een krachtig lijnenspel in materialen van hout, beton, stucwerk en glas.

    Zone zuid architecten ontwierp de woning maar ook het bijpassende meubilair is van de hand van de architect. Zo is de keuken bijvoorbeeld extra smal welke uit komt op de erker in het voorste volume. Het keukenblok is uitgevoerd in een combinatie van hout staal en beton en zweeft boven de vloer, net zoals de woning boven het maaiveld zweeft.

    Lees meer
    1413
  • Transformatie van school naar appartementen gebouw. De nieuwe kap refereert naar het oorspronkelijke bouwvolume uit 1906. In de nieuwe kap bevinden zich 5 zeer luxe appartementen. In de eerste twee bouwlagen zijn 14 appartementen gesitueerd. Ieder voormalig klaslokaal is opnieuw ingevuld als woning.

    Het nieuwe ontstaat vanuit het bestaande en vanuit het bestaande ontstaat iets nieuws. De transformatie vanuit schoolgebouw wordt ingezet als kwaliteit, wonen in een voormalig leslokaal met mooie hoge ruimtes en veel licht. De atelierwoning als referentie naar de school van expressie. De verscheiningsvorm van de voormalige schoolgangen wordt zoveel mogelijk behouden.

    De huidige hoofd structuur is onder verdeeld in drie en refereert naar de situatie vanaf 1941. Deze drie deling staat symbool voor het ritme van het gebouw. Want ook het oorspronkelijke volume uit 1906 is onderverdeeld in drie. De segmenten van het oorspronkelijke volume zijn opnieuw verdeeld in drie, en vice versa. De nieuwe massa neemt deze piramide over. Vervolgens ontstaat een spel waarbij ramen en balkons ieder een eigen orde overnemen vanuit de cadans van het ensemble.

    Lees meer
    1503
  • Particuliere woningbouw

    Woning Damstraat

    1614
  • 1709
  • particuliere woningbouw

    Villa de Hoogt #1

    Moderne woonvilla aan de Hoogt te Wouw. Het volume is opgedeeld in 3 lagen en bestaat uit een kelder met recreatieve functies, 4 slaapkamers, 2 badkamers 2 kleedruimten, een woonkamer, keuken en een garage.

    Het ruime perceel wordt optimaal benut en de bebouwing is dusdanig opgezet dat de zon de leef ruimten ten alle tijde binnendringt. De woonkamer en keuken wordt van elkaar gescheiden door een tussenwand midden in de ruimte. Deze ruimte wordt omarmt door licht lucht en ruimte en gaat een maximale verbinding aan met de tuin.

    Lees meer
    1802
  • 1725
  • Projectmatige woningbouw

    De Groente steeg

    Voorstel voor het oprichten van 7 loftwoningen op het terrein van de voormalige groentewinkel aan de Roosendaalse straat te Wouw. Aan de voorzijde van de
    appartementen zijn bakken mee ontworpen voor het verbouwen van groente, fruit en kruiden. Door de heroriëntatie van de bebouwing ontstaat een nieuwe straat typologie tussen voor en achterzijde van het perceel, de groentesteeg

    1708
  • Villa aan de Daasdonklaan te Roosendaal.
    De woning is levensloopbestendig door het volledig woon programma op de eerste laag te situeren en bevat verder 3 slaapkamers, 2 badkamers een Sauna, en een garage. De grote woonkeuken bevind zich aan de tuin kant van het kavel. In het verlengde hiervan is een grote veranda gesitueerd, zo gaat de tuin over in het wonen.

    Lees meer
    1322
  • Particuliere woningbouw

    Villa T

    Deze woning in de nieuwbouw wijk Hoge Gouw te Teteringen is ontworpen vanuit een samengesteld tweezijdig georiënteerd volume. Meer gesloten naar de straatkant maar open en transparant richting tuin. Het sterke lijnenspel is integraal doorgevoerd vanuit de hoogste dakrand naar het welhaast zwevende terras. Dit terras is overkapt door het bovenste volume en is evenals het interieur gematerialiseerd door een monolithisch afgewerkte beton vloer.

    1606
  • Ontwerp voor 14 levensloop bestendige patio woningen aan de Runningstraat te Heerle. De in natuurlijk materiaal gebruik opgezette gevels zijn richting de straat georiënteerd, 1 laags en hebben een eigen oprit met carport.

    Lees meer
    1621
  • 1623
  • In dit binnen stedelijke hofje zijn de woningen gerestaureert en de nieuwe buitenruimte / tuin heringericht. De ingang van het hofje bevindt zich onder woningen met een onderdoorgang. Het hofje is orthogonaal en symmetrisch georganiseerd langs een midden as.

    Op deze as bevind zich de entree (vroeger ingang bibliotheek) en een kapel. De woningen zijn hieromheen gesitueerd. De restauratie is in fases uitgevoerd. De laatste woningen zijn afgerond in 2008.

    9921
  • Moderne langsgevel boerderij aan de Vlietweg tussen bedrijventerrein en buitengebied in Roosendaal. Het programma is uitgelijnd parallel aan het water en reflecteert op materialisatie van omliggende bebouwing. Het volume is opgebouwd uit een garage in potdeksels; een entree als referentie naar een tuinbouw kas en de woning in aluminium gevelbekleding.

    Lees meer
    1710
  • Eigentijdse transformatie van een woning aan de Neerstraat in Oud Gastel. De ietwat gedateerde uitstraling van de voormalige gevels alsmede de ruimtelijk indeling is op grote schaal aangepakt.

    1301
  • Aanpassing van een woning in de wijk Landerije te Roosendaal. Het hoofdgebouw wordt gekenmerkt door een uitgesproken architectuur. De aanpassing voorziet in het continueren van deze detailering, alsmede het toevoegen van nieuw programma.

    Aan de achterzijde van de woning wordt het hoofdvolume uitgebreidt middels een overdekte buitenruimte.
    Deze ruimte is volledig aan te passen zodat de gebruiker ook onder koudere omstandigheden buiten kan zitten en kan genieten van het boerderij landschap ten zuiden van de Landerije

    1207
  • Uitbreiding van een woning met naastgelegen monumentale boerderij. Deze charmante woning bevind zich op een prachtig en groen kavel waardoor de uitbreiding georganiseerd is naar de straatkant.

    1221
  • Nieuwbouw woning gelegen aan de Kalmoesberg te Roosendaal. Deze woning heeft een specifiek programma waarbij een acht meter hoge gallerij twee bouwvolumes met elkaar verbindt. De introverte voorzijde van de woning contrasteert met de extraverte organisatie van ruimtes aan de achterkant van de woning.

    Door de gallerij, die tevens als entree dient is een loopbruggetje die de ruimtes op de verdieping met elkaar verbind. Het gebogen dak boven op de gallerij accentueert het verschil tussen open en gesloten.

    9308
  • Dit project is onderdeel van het vernieuwde centrum van Houten. Gelegen naast het nieuwe NS station dat verhoogd aanluit op het plangebied. Het project omvatte de realisatie van nieuwe winkels gesitueerd aan galerieen, pleintjes en of doorgaande straten.

    Op de verdiepingen bevinden zich appartementen in 4 tot 6 lagen. Aan de zijde van Het Onderdoor is een woontoren van 14 bouwlagen gerealiseerd die tevends toegang biedt tot de op de verdieping gesitueerde cinema. De parkeergarages bevinden zich zowel onder als op het winkelcentrum. Het project werd in 2007-2008 gerealiseerd.

    2124
  • 1607
  • Initiatief Ontwerp voor de transformatie van voormalige school naar woningen aan de Voorstraat te Roosendaal.

    1602