Terug naar overzicht
  • Complete transformatie en uitbreiding van een voormalig bedrijfslocatie naar een osteopathie praktijk aan de Wouwbaan te Roosendaal. Vlakken in hout en vezelcement accentueren de versmelting van de verschillende volumes. De nieuwbouw is naar de straatkant georganiseerd en bevat een ruimte voor lichamelijke oefeningen en één van de praktijkruimten.

    Bij binnenkomst bevindt men zich in de aaneengesloten open ruimte die plaats biedt voor de balie medewerkster, de wachtruimte en de keuken. De Balie en keuken zijn mee ontworpen en lijken met het gebouw te versmelten. Ook hier combinaties in vlakken tussen hout en schilderwerk. De Osteopathie praktijk biedt verder plek aan drie praktijk ruimtes een infrarood cabine en een arts ruimte. Alle praktijkruimten hebben een wat meer privaat karakter, daarom zijn de ramen op ooghoogte en in smalle stroken. De wachtruimte is juist weer heel open, en heeft een verticale raampartij.

    English
    http://www.archdaily.com/office/zone-zuid-architecten

    Chinese
    http://www.51arch.com/2014/09/a3113-osteopathie-praktijk-roosendaal/

    Lees meer
    1306
  • Kantoorgebouw / nieuwbouw

    WKG

    Oprichting van een nieuw kantoor gebouw voor WKG accountants uit Roosendaal.
    Het kantoor maakt op een bijzondere manier gebruik van het beschikbare kavel.
    De drie bouwlagen reflecteren op hun eigen manier ten opzichte van de naast gelegen waterpartij.
    Door de opsplitsing van de totale massa in twee richtingen speelt het programma in op de mogelijkheid het kantoor in te verdelen met één centrale entree.
    Het gebouw heeft dragende gevels en volledig vrij indeelbare plattegronden

    Lees meer
    1523
  • Bij de oprichting van Eethuis Den Dieje in 1981 is een pand aan de Raadhuisstraat gerenoveerd van voormalige sigarenhandel naar de nieuwe functie van restaurant. In 2004 werd het eethuis getroffen door een grote brand.

    Na deze brand is het Eethuis gereconstrueerd. Daarnaast is besloten de restaurant functie uit te breiden naar de verdieping. De speels ontworpen dakconstructie geeft een eigentijds en sfeervol karakter aan het resataurant.

    2901
  • Café restaurant De Moriaan is in twee fasen verbouwd. Het restaurant gedeelte was een voormalige standplaats voor de brandweer (ontworpen door Drost en van Veen), het café gedeelte een voormalige vismijn. Door de situering van de sanitaire ruimtes tussen café en restaurant is een handige scheiding aangebracht tussen deze twee functies.

    De vismijn is een gemeentelijk monument en is als dusdanig terug gekomen in het nieuwe ontwerp. De geheel open schuivende glazen puien onder het dak zorgen voor een prachtige aansluiting die het café vind met het Tongerloo plein, het cultuur plein van Roosendaal waar ook het theater gevestigd is.

    2809
  • De architectonische opgave werd voor een belangrijk deel gedomineerd door de wens van de opdrachtgever om verschillende activiteiten tegelijkertijd plaats te kunnen laten vinden. De ontwerp strategie was om een contrast te vormen tussen oorspronkelijkheid en een meer hedendaags karakter. Daarom is in een vroeg stadium van het ontwerp proces besloten

    de monumentale gang met zijn authentieke elementen in het pand terug te brengen en te restaureren. De gang is een belangrijke scheiding tussen de eetzaal, vergaderzaal en het café. Zodoende zijn de ruimtes onafhankelijk van elkaar te gebruiken Bovendien geeft de gang een visuele verbinding tussen de Molenstraat en het achter terras.

    2903
  • Uitbreiding en transformatie van het oogzorgcentrum Optiek van Wely aan de nieuwe markt in Roosendaal. Het nieuw opgebouwde volume oriënteert zich richting van Dregtstraat en begeleidt deze straat richting de nieuwe markt. De opbouw heeft een grote vide met transparante dak partij welke het nieuwe deel verbind met de compleet nieuw ingerichte winkel.

    1508
  • In opdracht van Spierings vastgoed realiseerde zone zuid architecten een bedrijfsruimte voor It's me l ES electro. De bedrijfsruimte bavat kantoren leslokalen en een showroom. Het dominante bouwvolume wordt onderbroken door een witte doos. Alle ruimtes zijn aangesloten op een centrale ruimte voor de ontsluiting. Deze ruimte bevindt zich onder de witte doos.

    De draagconstructie is in staal waardoor mooie en ruime vertrekken gecreeerd konden worden. De gevel is opgetrokken uit sandwichpanelen die ter plaatse van de raamkozijnen willekeurig onderbroken worden door houten louvres. Zo ontstaat een dynamisch spel van hout, staal en plaat materiaal.

    2908
  • Een bijzonder project op een bijzondere locatie ten noorden van de haven van Oostende in Belgie. Voor het ontwerp is inspiratie gehaald uit omgekeerde oude zeilschepen. Het hoofdvolume geeft een maritieme suggestie weer. Een gebouw dat zich aangetrokken voelt tot de vuurtoren en de duinen.

    En als een gedefragmenteerd zeilschip deels in zee en deels in de duinen een vaste plek op het strand geniet. De zeilclub omvat een gevarieerd programma van net geen 600 m2 met onder meer slaapvertrekken, een leslokaal, kleedruimten, opslag en een deel horeca.

    1117
  • 1605
  • In opdracht van Allee wonen en Bibliotheek VANnU is er een ontwikkel scenario voorgesteld voor de herinrichting van het gebouw Parrotia. Crusiaal voor toekomstige ontwikkeling is het verplaatsen van de entree en het veranderen van de routing.

    1406
  • Dit project is onderdeel van het vernieuwde centrum van Houten. Gelegen naast het nieuwe NS station dat verhoogd aanluit op het plangebied. Het project omvatte de realisatie van nieuwe winkels gesitueerd aan galerieen, pleintjes en of doorgaande straten.

    Op de verdiepingen bevinden zich appartementen in 4 tot 6 lagen. Aan de zijde van Het Onderdoor is een woontoren van 14 bouwlagen gerealiseerd die tevends toegang biedt tot de op de verdieping gesitueerde cinema. De parkeergarages bevinden zich zowel onder als op het winkelcentrum. Het project werd in 2007-2008 gerealiseerd.

    2124
  • In twee fasen gebouwd centraal magazijn voor Rexel aan de Beemsterweg te Almere. Dit 10.000 m2 grote centrum voor distributie en opslag bestaat uit drie compartimenten en heeft 10 docks. Het complex bevat een bedrijfskantoor, kantine en een magazijn.

    2104
  • Op de hoek van een bedrijfshal is een nieuwbouwkantoor gecreëerd. Ontwerp technisch gezien was de grootste uitdaging om op een strategische manier om te gaan met het enorme volume van de bedrijfshal.

    Conceptueel gezien is er een hapje uit de grote loods gehaald en zijn er twee lades terug in geschoven. Deze lades zijn geaccentueerd met een sterke en heldere belijning die de verschillende werk en vergader plekken omsluiten.

    1008
  • Het huidige EKP gebouw kan na transformatie een centrale plaats innemen voor alle inwoners van de stad
    en een aanjager zijn van activiteiten voor de wijk Stadsoevers.

    1806
  • Nieuwe accommodatie voor voetbal vereniging Rimboe in de Wouwse Plantage. Het complex voorziet in een kantine, kleedruimten, vergaderruimten en een tribune. De vormgeving is strak opgezet en zoekt daarmee het contrast met de prachtige natuurlijke omgeving. Het ontwerp is opgezet rondom de tribune en georiënteerd op het hoofdveld.

    Lees meer
    1601
  • Door het toevoegen van twee volumes is een voormalige garage / duivenkooi totaal getransformeerd in een prachtig atelier met kantoorruimte. Op alle vlakken is rekening gehouden met de programmatische behoefte en veelzijdigheid van de opdrachtgever.

    De nieuwe volumes lijken in het voormalige bouwwerk te versmelten, waardoor een eenduidig concept tot uitdrukking komt. In een vroeg stadium van de opgave is besloten de nieuwbouw in de lengte richting te organiseren. Sterk horizontale banden accentueren deze keus en gaan over in een meer subtiel spel van vlakken in hout en stukwerk

    1010
  • Museum Zuid As is een plek waar kunstobjecten centraal staan. Door een heldere functie scheiding is het gebouw ondergeschikt aan zijn inhoud. Het publiek wordt gedwongen een keuze te maken ten aanzien van haar bezoek motief. Door de massief ogende muren gaan de artistieke functies intern geen enkele relatie aan met de commerciële.

    Het museum kijkt uit op het Beatrix park en neemt diverse lijnen vanuit de omliggende bebouwing in zich op. Er wordt niet geprobeerd competitie aan te gaan met de WTC gebouwen ten westen. Wel probeert het museum de drukte te bufferen doormiddel van de passage, die een verbinding slaat tussen het park en het WTC.

    Lees meer
    6002
  • Op 30 september 1937 werd Maxime Brunfauts Sanatorium Joseph Lemaire onder internationale belangstelling geopend. Het modernistische gebouw deed dienst als sanatorium voor tbc- patiënten en nadien als verzorgingstehuis.

    Toen het sanatorium 50 jaar later, in 1987, werd gesloten, ging het een onzekere toekomst tegemoet. In 2007, na 20 jaar leegstand, bleef er nog slechts een schim over van de glorie waarin het gebouw 70 jaar eerder werd geopend.

    Naar aanleiding van deze 'verjaardagen' werd de actie RedHetSanatorium opgestart, die tot op vandaag blijft ijveren voor zowel de conservatie als de restauratie van het gebouw

    8002
  • Onderzoek naar de mogelijkheid tot hergebruik van het voormalige expeditie knooppunt Roosendaal. Een jong "monument" dat ingericht zou kunnen worden als het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Roosendaal. Een groot voordeel van de vestiging van het gemeentehuis is dat het juist op deze locatie een optimale verbinding kan slaan tussen het centrum van Roosendaal en de nieuw te bouwen wijk Stadsoevers. Bovendien zijn er door de relatief jonge leeftijd van het gebouw verschillende mogelijkheden voor hergebruik. Het EKP gebouw heeft ruim voldoende m2 om naast het huidige stadskantoor, tevens de nu op verschillende locaties gevestigde afdelingen van de gemeente op te vangen.

    9002
  • Restyling en uitbreiding van een kantoor aan de Maarten Meesweg in Rotterdam. Door middel van een nieuwe entree zijn twee bestaande kantoren met elkaar verbonden en vormen één nieuw kantoor. De twee bestaande bouwblokken zijn door middel van een urban window met elkaar verbonden. Het stedelijk raam geeft een doorkijk naar het NS station Alexanderpolder.

    9834
  • Dit gezondheidszorg complex van het Riagg te Spijkenisse is in 1990 gebouwd en in 1998 uitegbreidt. Het complex is gelegen nabij het Metrostation en stadspark langs een natuurlijke route richting het stadscentrum. Door de uitbreiding is een atrium ontstaant waar de horizontale circulatie omheen georganiseerd is.

    De spreekkamers en facilitaire ruimtes zitten hier weer omheen. De entree heeft een driedubbel hoge vide en legt verticale relaties met de verdiepingen. De kantine bevind zich in een grote ronde zaal die boven een vijver zweeft en uitkijkt over het stadspark. Parkeren is in de kelder opgelost.

    2104